Hella Jongerius en haar Coloured Vases

zaterdag 9 juli 2011

gepost door Jeanette onder: Designers Uitgelicht

Hella Jongerius (1963) geldt internationaal als een van de belangrijkste ontwerpers van haar generatie. In 1993 start zij in Rotterdam haar¬†studio Jongeriuslab, waar zij zowel in eigen beheer als in opdracht van nationale en internationale bedrijven producten ontwerpt.¬†Jongerius introduceert in de jaren negentig ambachtelijke imperfecties en individualiteit in industri√ęle productiemethodes.,..lees verder.

Luis Barrag√°n

zondag 26 juni 2011

gepost door Jeanette onder: Designers Uitgelicht

Luis Barrag√°n , de Mexicaanse architect en ook wel de kleurenpo√ęet¬†genoemd. (Guadalajara, M√©xico 1902- M√©xico D. F. 1988) Het licht en kleur, zijn zoektocht naar het huiselijke zowel modern als traditioneel, de relatie tussen architectuur en landschap en de relatie tussen architectuur en stad, waren de belangrijkste thema’s waarop Luis,..lees verder.

De geheimen van de MAUVE tinten

zondag 26 juni 2011

gepost door Jeanette onder: Kleuren

Deze kleur wordt ook wel geassocieerd met het feminisme. De kleur paars komt tot stand door rood en blauw te mengen. BETEKENIS: violet is de kleur van de matigheid, helderheid en afspiegeling. COMBINATIES: voor een opvallende look kan je mauve combineren met pistache groen, fuchsia of oranje. De combinaties van,..lees verder.

Bi√ęnnale Kijkduin 2011

woensdag 8 juni 2011

gepost door Jeanette onder: Beurzen, Evenementen & Musea

Van 2 juni t/m 26 juni a.s. wordt de Bi√ęnnale Kijkduin 2011 gehouden. Het is niet alleen een expositie van monumentale glaskunst maar er is ook een symposium programma aan verbonden.¬†Glas is het medium van het licht, glas is transparant, heeft een natuurlijke glans en straalt zuiverheid uit.¬†Daarnaast is het,..lees verder.

Moooi Gallery Amsterdam

maandag 30 mei 2011

gepost door Jeanette onder: Designers Uitgelicht

In Amsterdam in hartje Jordaan in het Westerhuis heeft Marcel Wanders zijn MOOOI Gallery gevestigd, een inspirerende gallery/winkel. De laatste nieuwe collectie uit Milaan is hier te zien, even als de Gothic chair van Studio Job in alle kleuren. Deze stoel is ook te zien in het Groninger Museum.,..lees verder.