Luis Barrag√°n

zondag 26 juni 2011

gepost door Jeanette onder: Designers Uitgelicht

Luis Barrag√°n , de Mexicaanse architect en ook wel de kleurenpo√ęet¬†genoemd. (Guadalajara, M√©xico 1902- M√©xico D. F. 1988) Het licht en kleur, zijn zoektocht naar het huiselijke zowel modern als traditioneel, de relatie tussen architectuur en landschap en de relatie tussen architectuur en stad, waren de belangrijkste thema’s waarop Luis,..lees verder.

De geheimen van de MAUVE tinten

zondag 26 juni 2011

gepost door Jeanette onder: Kleuren

Deze kleur wordt ook wel geassocieerd met het feminisme. De kleur paars komt tot stand door rood en blauw te mengen. BETEKENIS: violet is de kleur van de matigheid, helderheid en afspiegeling. COMBINATIES: voor een opvallende look kan je mauve combineren met pistache groen, fuchsia of oranje. De combinaties van,..lees verder.

Bi√ęnnale Kijkduin 2011

woensdag 8 juni 2011

gepost door Jeanette onder: Beurzen, Evenementen & Musea

Van 2 juni t/m 26 juni a.s. wordt de Bi√ęnnale Kijkduin 2011 gehouden. Het is niet alleen een expositie van monumentale glaskunst maar er is ook een symposium programma aan verbonden.¬†Glas is het medium van het licht, glas is transparant, heeft een natuurlijke glans en straalt zuiverheid uit.¬†Daarnaast is het,..lees verder.